چگونگی شکل‌گیری کارآفرینی:

* در جهان: کارآفرینی از سال ١٩٧٠ در آمریکا و در سایر کشورهای پیشرفته نظیر آلمان، ژاپن، انگلستان و ... تا ١٩٨٠ مورد توجه قرار گرفت. تا دهه ١٩٨٠، سه موج وسیع، موضوع کارآفرینی را به جلو برده است:

  • موج اول: این موج که از اواسط دهه ١٩٥٠ شروع شده است، شامل انفجار عمومی مطالعه و تحقیق در قالب انتشار کتاب‌های زندگی کارآفرینان و تاریخچه شرکت‌های آنها، چگونگی ایجاد کسب‌و‌کار شخصی و شیوه‌های سریع پولدار شدن می‌باشد.
  • موج دوم: این موج که شروع آن از دهه ١٩٦٠ بوده، شامل ارائه رشته‌های آموزش کارآفرینی در حوزه‌های مهندسی و بازرگانی است که در حال حاضر این حوزه‌ها به سایر رشته‌ها نیز تسری یافته است.
  • موج سوم: شامل افزایش علاقمندی دولت‌ها به تحقیقات در زمینه کارآفرینی و بنگاه‌های کوچک، تشویق رشد شرکت‌های کوچک و انجام تحقیقات در خصوص نو آوری‌های صنعتی می‌شود که از اواخر دهه ١٩٧٠ آغاز شد.

* در ایران: مشکل بیکاری در کشور و پیش بینی حادتر شدن آن در دهه ١٣٨٠ موجب شد که در زمان تدوین برنامه سوم توسعه، موضوع توسعه کارآفرینی در ایران مورد توجه قرار گیرد. از همان سال، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طرحی را با عنوان طرح توسعه کارآفرینی یا طرح "کاراد" در دانشگاه‌های کشور اجرا کرده است. سپس، توسعه کارآفرینی در سطح وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ‌جهاد کشاورزی، صنایع و معادن و فلزات و نفت و همچنین مؤسسه جهاد دانشگاهی به دلیل ارتباط با فعالیت‌های آنها، مطرح شد.

* در شرکت ملی نفت ایران : در آبان ١٣٨٤ همراه با سایر وزارتخانه‌ها در وزارت نفت دفتر کارآفرینی ایجاد شد. در ابتدای سال ١٣٨٦ معاونت نظارت بر بهینه‌سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌ها در مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی به عنوان نماینده تام‌الاختیار کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران انتخاب شد و بدنبال آن هسته علمی کارآفرینی در این شرکت شکل گرفت.

* کارآفرینی: ژوزف شومپیتر پدر کارآفرینی در سال ١٩٣٤ اعلام کرد کارآفرینی نیروی محرکه و موتور توسعه اقتصادی می‌باشد. وی مشخصه کارآفرین را نوآوری می‌داند و فرایند کارآفرینی را تخریب خلاق می‌نامد.

کارآفرینی واژه ای است که از کلمه فرانسوی ENTERERENEURSHIP گرفته شده است و در بردارنده معنای موفقیت است. به‌طور کلی کارآفرینی از ابتدای خلقت بشر و همراه با او در تمام شئونات مختلف زندگی انسان حضور داشته و مبنای تمامی تحولات و پیشرفت‌های بشری بوده است.

سه دلیل مهم کشورها برای توجه به مقوله کارآفرینی تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغال مولد است.

* انواع کارآفرینی:
کارآفرینی مستقل: فرآیندی است که کارآفرین طی می‌کند تا فعالیت کارآفرینانه را به طور مستقل به ثمر رساند. سه مشخصه کارآفرین مستقل؛ نیاز به پیشرفت، علاقه به آزادی و استقلال و احتیاج به رضایت شغلی است.
کارآفرینی سازمانی: فرآیندی است که کارآفرین طی می‌کند تا فعالیت کارآفرینانه را در سازمانی که معمولاً سنتی و بوروکراتیک است به ثمر رساند.
سازمان‌های کارآفرین: فرآیندی است که سازمان طی می‌کند تا همه کارکنان بتوانند در نقش کارآفرین انجام وظیفه کنند و تمام فعالیت‌های کارآفرینانه فردی و گروهی به طور مستمر، سریع و راحت در سازمان مرکزی یا شرکت تحت پوشش خودمختار به‌ثمر رسند.

* سازمان‌های کارآفرین: امروزه شرایط محیطی و قوائد بازی رقابت به حدی بی‌رحم، پیچیده، پویا و نامطمئن گردیده که سازمان‌ها دیگر نمی‌توانند تنها با تغییرات روبنایی مثل تغییر روش‌ها، سیستم‌ها، ساختار، تکنولوژی و... حیات و بقای بلند مدت خود را تضمین کنند. سیستم پیشنهادات نمی‌تواند افراد را خلاق کند، نمی‌تواند قالب‌های ذهنی غلط آنان را مورد شناسایی قرار داده و اصلاح کند.

کار گروهی افرادی که مدل‌های ذهنی غلط و توسعه نیافته دارند در حقیقت کارگروهی نیست بلکه گروه کاری است. لذا سازمان‌های امروزی باید انقلابی در اذهان مدیران و کارکنان خود بوجود آورند تا اساسا مفهوم سازمان ،کار، کیفیت، رقبا، سود و... در نظر آن‌ها دگرگون شود. از اینرو مدیریت مدل‌های ذهنی (Mindsets Management) مطرح و مورد توجه قرار گرفته طوری‌که وظیفه اصلی مدیر را شناسایی و اصلاح مدل‌های ذهنی غلط کارکنان دانسته. بدین ترتیب نه تنها نقش سنتی مدیر، کارآمدی خود را از دست می‌دهد بلکه در چنین شرایطی عده‌ای به اثربخشی اصول مدیریت به دیده شک می‌نگرند. در واقع می‌توان اذعان داشت که امروزه سازمان‌ها به کارآفرینان مدیر احتیاج دارند نه مدیران لایق و خوب یا حتی مدیران کارآفرین.

امروزه سازمان‌ها نمی‌توانند با تعداد اندکی افراد خلاق و کارآفرین و یا اجرای چند طرح کارآفرینانه بر رقبای کوچک ،چابک، منعطف، نوآور، فرصت‌گرا و کم هزینه فایق آیند. آنها باید شرایطی را فراهم کنند تا همه کارکنان روحیه کارآفرینی پیدا کرده و بتوانند به راحتی، مستمر و بطور فردی یا گروهی فعالیت‌های کارآفرینانه خود رابه اجرا درآورند.

سازمان کارآفرین (entrepreneurial organization) سازمانی است که توجه خود را به رشد و اجرای استراتژی تهاجمی معطوف می‌نماید، نه اینکه فقط نیروی خود را صرف بقا و تثبیت موضع در بازار کند. چنین سازمانی با اجرای ٤ استراتژی تهاجمی اصلی می‌تواند مسیر رشد را بپیماید:

  • گسترش بازار کنونی برای محصولات کنونی
  • شناسایی بازار جدید برای محصولات کنونی
  • ارائه محصولات جدید و متنوع
  • خریداری سازمان‌های کوچکتر
١٢٣٤٥٦٧ صفحه:

دوره‌های آموزشی

الف) دوره آموزشی مربی کارآفرینی:

دوره آموزشی مربی کارآفرینی با هدف تربیت مربی کارآفرینی در سطح صنعت‌نفت از تاریخ ١٤/٨/٨٨ الی ٢٩/١١/٨٨ توسط اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد. اسامی دانش آموختگان این دوره در سطح شرکت ملی نفت ایران به‌شرح ذیل می‌باشد:

  • ١. آقای فرهاد چنگیزی؛ رئیس امور بهره‌وری شرکت ملی نفت ایران
  • ۲. آقای علی غرایاق‌زندی؛ رئیس بررسی سیستم‌ها و روش‌های سازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت
  • ٣. آقای سید وحید ریحانی نیا؛ کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
  • ۴. آقای محمد رضا بحرانی‌پور؛ کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر تولید نفت‌و‌گاز
  • ۵. آقای منصور حق‌وردی؛ کارشناس فرایند شرکت نفت‌و‌گاز پارس
ب) دوره آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب‌و‌کار:

دوره آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب‌و‌کار توسط اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت با همکاری موسسه "فرهنگ مدیران فردا" و تحت نظارت وزارت کار و امور اجتماعی از تاریخ ١٧/٥/٨٨ الی ٧/٨/٨٨ برای سه گروه مجزای کارکنان، همسران و فرزندان طراحی، اجرا و به‌اتمام رسید. اسامی دانش آموختگان این دوره:

ردیفنام و نام‌خانوادگیمحل خدمت کارمند
١زهرا گلدارمدیریت امور مالی
٢علی رضایی
٣مرتضی جهانی نیک
٤بهناز سعیدیمدیریت توسعه منابع‌انسانی
٥پروانه فهیمی
٦علیرضا کرم‌آشتیانی
٧محمدرضا کاردر
٨زهرا بناصادق
٩رضا انفرادی‌اصل
١٠سیده‌کبری قاسمی‌نژاد
١١ملیحه الهیاری‌دوینشرکت پایانه‌های نفتی ایران
١٢منصوره عقیقیشرکت مهندسی‌و‌توسعه نفت
١٣عبدالوحید سعیدیمدیریت نظارت بر تولید نفت‌و‌گاز
١٤اسماعیل رادگهرطرح کمک به عمران مناطق نفت‌خیز
١٥رقیه نوریمدیریت فنآوری اطلاعات و ارتباطات
١٦ایرج پامسازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت
١٧مسعود پرگال
١٨رضا قلی‌دوست محمدیانشرکت نفت مناطق مرکزی ایران
١٩حسین صدری سیگارودیشرکت ملی صادرات گاز
٢٠حمیدرضا ولایتی
٢١محمد تبریزی
٢٢محسن داوود‌آبادی
٢٣آزیتا منوری
٢٤علیرضا بیات
٢٥سودابه کلبادی‌نژادمدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی
٢٦فرشته علی‌مازندرانی
ردیفنام و نام‌خانوادگیمحل خدمت کارمند
١سرور قزلباشیانمدیریت اکتشاف
٢پگاه کشوری
٣مهتاب شیدا
٤مهناز انصاری
٥پروین کریمی
٦سرور قزلباش
٧ملک کتایون‌مجابسازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت
٨رباب‌ علی‌پورشرکت نفت مناطق مرکزی ایران
٩شهلا یوسف‌نیازمدیریت توسعه منابع‌انسانی
١٠زهرا میرسیار
١١میترا بابوسی
١٢مهرانه تیراندازیمدیریت نظارت بر تولید نفت‌و‌گاز
١٣مریم امینی
١٤فردوس قریشیمدیریت امور مالی
١٥مریم کبیریمدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی
ردیفنام و نام‌خانوادگیمحل خدمت کارمند
١سمیرا شفیعیسازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت
٢سمیرا الیاسی
٣اشرف صلواتی
٤پگاه‌سادات میررحیم
٥فاطمه سخایی
٦پژمان پروانه‌پورشرکت نفت فلات قاره ایران
٧سارا شوشتریشرکت نفت مناطق مرکزی ایران
٨ایمان دوست‌محمدیان
٩نرگس اظهرشرکت مهندسی‌و‌توسعه نفت
١٠میثم اله‌بخشی
١١بهاره شیدامدیریت اکتشاف
١٢آزاده علامی قوام‌آباد
١٣سهیل علی‌اکبری
١٤محمدحسن کاشفی
١٥احسان پاک‌نژاد
١٦ساناز زارع تیموری
١٧تهمینه باغبانی
١٨مریم عسکریانتوسعه منابع‌انسانی
١٩رضا حاجی‌صفرعلی معمار
٢٠میثم‌اله بخشی
٢١الهام جهانی نیک
٢٢آرش سیدینمدیریت فن آوری اطلاعات و ارتباطات
٢٣مریم‌السادات میرزاعلی شیخ رضاییمدیریت امور مالی
٢٤محمدامین زندیشرکت ملی صادرات گاز
٢٥رومینا وداد قوامی
٢٦احسان هوشمند
٢٧علی دهقان نصرآباد
٢٨علی نوروزی فرهنگیمدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی

سمینارها و نمایشگاه‌ها

:: برگزاری اولین همایش کارآفرینی در شرکت ملی نفت ایران:

در ادامه حضور مستمر در جلسات کارآفرینی، معاونت نظارت بر مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌ها اقدام به برگزاری اولین همایش کارآفرینی در شرکت ملی نفت ایران در مورخه ١٢/١٠/٨٦ در مجتمع ورزشی و آموزشی شماره یک تهران با حضور نمایندگان تام‌الاختیار شرکت‌ها/ سازمان‌ها و مدیریت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران، مدیر کل کار آفرینی و اشتغال وزارت نفت، معاون توسعه منابع‌انسانی و پژوهش وزارت نفت و مدیر کل محترم توسعه کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی نمود.
- گزارش تصویری اولین همایش کارآفرینی در شرکت ملی نفت ایران

:: شرکت در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری-کیش:

پیرو پیشنهاد مدیر کل محترم کارآفرینی و اشتغال وزارت نفت، معاونت نظارت بر مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌ها بعنوان نمایندگی از طرف شرکت ملی نفت ایران به همراه شرکت‌های ملی حفاری ایران و پشتیبانی کالای نفت در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری که از تاریخ ١٨/١٠/٨٦ لغایت ٢١/١٠/٨٦ در جزیره کیش برگزار شد، جهت ارائه فرصت‌های موجود برای سرمایه گذاری در پروژه‌ها و طرح‌های شرکت ملی نفت ایران حضور فعالانه‌ای داشت.
- گزارش تصویری نمایشگاه فرصتهای سرمایه‌گذاری-کیش

:: شرکت در اولین و دومین همایش کارآفرینی در صنعت‌نفت:

در اردیبهشت ٨٦ اولین همایش کارآفرینی در صنعت‌نفت توسط اداره کل کارآفرینی به منظور گسترش مفهوم کارآفرینی در صنعت‌نفت برگزار شد. نماینده تام‌الاختیار کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران با ایراد سخنرانی در این همایش حضور موثری داشت. در اردیبهشت ٨٧ دومین همایش کارآفرینی با هدف اینکه این همایش جنبه عملی بیشتر داشته باشد و کارآفرینان و سرمایه گذاران با طرح دغدغه‌ها و مشکلات خود تعامل بیشتری برقرار نمایند، برگزار شد که در این همایش نیز معاونت نظارت بر مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌ها با ایراد سخنرانی شرکت نمودند.
- گزارش تصویری دومین همایش کارآفرینی در صنعت‌نفت

تدوین سند توسعه کارآفرینی در سال ۸٦

از آنجائیکه تحقق اهداف سازمانی توسعه کارآفرینی مستلزم برنامه‌ریزی است و تفکر راهبردی بر توان پیش بینی آینده و شناخت پویایی محیط و حضور اثر بخش سازمان برای کسب موفقیت در طی زمان دلالت دارد، وزارت نفت اقدام به جمع‌آوری اطلاعات به‌منظور تدوین سند توسعه کارآفرینی نموده است. در این راستا شرکت ملی نفت ایران تا کنون در دو مرحله اقدام به جمع‌آوری اطلاعات نموده است:

مرحله اول:
  • ١. جمع‌آوری اسناد توسعه شرکت مربوطه(مدارک استراتژی شرکت‌ها).
  • ۲. جمع‌آوری و احصاء توسعه کارآفرینی در حوزه شرکت مربوطه.
  • ٣. تشریح نقش مدیریت آن سازمان در زنجیره ارزش نفت.
  • ۴. شناسایی موقعیت فعلی و آمادگی سازمانی موجود در زمینه توسعه کارآفرینی.
  • ۵. ارائه تجزیه و تحلیل در خصوص نوع تغییرات در شرکت‌ها.
مرحله دوم:
وضعیت زیرساخت‌ها در شرکت ملی نفت ایران چگونه است؟
  • ١. آیا در برنامه‌های کلان تغییر و تحول در تولید ارزش جدید دیده شده است؟
  • ۲. آیا زیر ساختارها، آماده‌سازی و یا هرگونه امکانات جدیدی در برنامه دیده شده است؟
  • ٣. مبنای تغییر و تحول در شرکت/ سازمان شما بر روی چه حوزه‌هایی وجود دارد؟
  • ۴. آیا ارتباطی بین سازمان/ شرکت شما با خصوصی‌سازی، جلب مشارکت و واگذاری فعالیت‌های درآمد زا وجود دارد؟ چگونه؟
آیا در شرکت شما فرآیند نوآوری وجود دارد؟
  • ١. آیا در چشم‌انداز نفت برای بیست سال آینده، نوآوری جایگاهی دارد؟
  • ۲. آیا در استراتژی توسعه چشم‌انداز در قالب برنامه پنج ساله چهارم تحولات نوآورانه دیده شده است؟ توضیح دهید
  • ٣. آیا نوآوری در شرکت شما نیاز به همکاری گروهی و یا تیمی دارد؟ در صورت بلی چه فرآیندی برای توسعه نوآوری‌ها در نظام کاری شما وجود دارد؟
  • ۴. بخش خصوصی به چه میزان در تکمیل زنجیره نوآوری در شرکت شما نقش دارد؟(عمدتاً بخش خصوصی داخل کشور
  • ۵. شرکت شما و یا به طور کلی وزارت نفت دارای سند نوآوری می‌باشد؟
در برنامه پنج سال آینده (برنامه چهارم) و همچنین در برنامه چشم‌انداز ٢٠ ساله، در ارتباط با نقش بخش خصوصی و میزان کاهش تصدی‌گری وزارت نفت و شرکت شما چه تصمیماتی اتخاذ شده است؟(مکتوب و یا در حال برنامه‌ریزی)
  • ١. توسعه توانمندی‌ها و قابلیت‌های فنی-تکنولوژیکی
  • ۲. جذب سرمایه گذاری مخاطره‌آمیز
  • ٣. مشارکت داری شرکت‌های ایرانی در بخش خصوصی
  • ۴. برون سپاری فعالیت‌ها
  • ۵. تشخیص گروه‌های کاری
پاسخ شرکت‌ها
  • ١. شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • ۲. شرکت حفاری شمال
  • ٣. مدیریت پژوهش و فناوری
  • ۴. شرکت ملی صادرات گاز ایران
  • ۵. سازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت
  • ٦. مدیریت اکتشاف
  • ٧. شرکت مهندسی‌و‌توسعه نفت
  • ۸. شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

مهارت‌های موردنیاز کار در سطح شرکت ملی نفت ایران از سال ۸٦ تا ٩٠

ردیفشرکت/مدیریتدکتراکارشناسی
ارشد
کارشناسیتکنسینکارگر ماهر
و درجه ١
کارگر نیمه ماهرکارگر سادهمجموع
١موسسه مطالعات بین المللی انرژی٣٥٨
٢پژوهشگاه صنعت‌نفت٤٦٣٤٣٥٢٧١٤٢
٣شرکت نفت فلات قاره ایران٣٠٩٠٢٥٠٣٠٠٢٥٠١٥٠١٠٧٠
٤شرکت پایانه‌های نفتی ایران٩٧٤٦١٣٢٣٨٩٢٨٨٠١٢٣٢٣٨٧٥
٥شرکت مهندسی‌و‌توسعه نفت١٤٢٩٥٤٢٣٣٢٤٠٤٠٢٣٢
٦طرح کمک به عمران مناطق نفتخیز١٣٥٣٦
٧مدیریت پژوهش و فناوری٧٩٣١٩
٨سازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت١٤١٢١٢١٣٤١٠٦٥٨٨٤٥٤٦
٩شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب٠٤١٢٥٥٤١٧٢٥٧٢٧٢٣٣٤٦٨
١٠شرکت نفت مناطق مرکزی ایران٥٦٥٣٤٢١٢٥٢٩٠٣٣٠١٠٠١٢٥٧
١١مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست٤٢٠٦٥٣٥
جمع کل٢١٧٢٨٤١١٦١٨٤٥٢٠٣٧١٨١٥٤٣٢٩١٠٦٨٨

آمار نیروی انسانی شاغل در طرح‌های پیمانکاری شرکت ملی نفت ایران از سال ۸٦ تا ٩٠

ردیفشرکتآمار نیروهای پیمانکاریمهارت‌های موردنیاز کار
١شرکت ملی نفت ایرانجمع کل ٥٠٠٠٠٠جمع کل ١١٠٠٠
٢شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب١٦٥٠٠٣٤٦٨
٣شرکت نفت فلات قاره ایران٣٧٠١٠٧٠
٤شرکت نفت مناطق مرکزی ایران٥٥٨١١٢٥٧
٥شرکت مهندسی‌و‌توسعه نفت١٥٧٩٢٣٢
٦شرکت نفت وگاز پارس
٧شرکت ملی حفاری ایران٧٩٨٦
٨شرکت نفت‌و‌گاز اروندان
٩شرکت نفت خزر١٣٠٠
١٠شرکت حفاری شمال١٥٨
١١پایانه‌های نفتی ایران٢٥٥٥٣٨٧٥
١٢شرکت ملی صادرات گاز ایران١٦٦١٣
١٣سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس١٢١٢
١٤سازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفت٤٨١٤٥٤٦
١٥مدیریت اکتشاف٢٨١٥
١٦مدیریت نظارت بر تولید نفت‌و‌گاز
١٧مدیریت پژوهش و فناوری٥٤٩١٩
١٨مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست(HSE)٣٥
١٩پژوهشگاه صنعت‌نفت٤٣٢١٤٢
٢٠دانشگاه صنعت‌نفت٥٣٣
٢١شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت٨١
٢٢موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی٨
٢٣شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران٢٦٩

نمایندگان و کارشناسان کارآفرینی معرفی شده در سال ۸٦

ردیفنام‌خانوادگی و نامشرکتسمتکارشناسان
١اسدی عبدالرضاشرکت ملی نفت ایرانمعاون نظارت بر مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌هاکلبادی‌نژاد
٢دهقانیشرکت ملی مناطق نفتخیز جنوبرئیس بهبود روابط کار و امور اجتماعیحبیب زاده
٣یوسف لاوی کاظمشرکت نفت فلات قاره ایرانرئیس برنامه‌ریزی و کنترل پروژه
٤فرشاد فریبرزشرکت نفت مناطق مرکزی ایرانمدیر امور اداری
٥اظهر محمد حسینشرکت مهندسی‌و‌توسعه نفتکارشناس برنامه‌ریزیموسوی
٦توحیدی گلارهشرکت نفت‌و‌گاز پارسرئیس امور مالی قراردادها
٧والی محمد علیشرکت ملی حفاری ایران
٨قاسمی‌نژاد علیرضاشرکت نفت‌و‌گاز اروندانرئیس برنامه‌ریزی و کنترل طرحواحدی
٩احمدیپایانه‌های نفتی ایرانغنی، بهرامی
١٠کشاورز سعیدشرکت ملی صادرات گاز ایرانمسؤول رسیدگی جذب نیروی انسانی
١١حیاتی عبدالمجیدسازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارسرئیس امور اشتغال
١٢پام ایرجسازمان بهداشت‌و‌درمان صنعت‌نفتمسوول سیستم‌ها و روش هاشریفی
١٣کاشانی‌نسبمدیریت اکتشافرئیس امور اداری
١٤قاضی‌نژادمدیریت نظارت بر تولید نفت‌و‌گازمسؤول امور اداریبحرانی‌پور
١٥قزوینیمدیریت پژوهش و فناوریرئیس فناوری و سیاست‌گذاریقلیاقی‌زاده
١٦مستعانمدیریت ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست(HSE)رئیس برنامه‌ریزی آموزشی و ارزیابی عملکرد
١٧مهدی افخمیپژوهشگاه صنعت‌نفت
١٨علیزاده عطاردانشگاه صنعت‌نفت
١٩نوروزی‌اصفهانی محمدشرکت بهینه‌سازی مصرف سوختمدیر برنامه‌ریزی و سیستم‌ها
٢٠تهرانچی محمدتقیموسسه مطالعات بین‌المللی انرژیکارشناس منابع‌انسانی و حمایت از ساخت داخلی
٢١جعفری علی‌محمدیشرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهرانمدیر مهندسی و حمایت از ساخت داخلی
٢٢دیانت محمدمدیریت توسعه منابع‌انسانیمعاون مدیر در امور اداری

خلاصه فعالیت‌های کارآفرینی

معاونت نظارت بر بهینه سازی مصرف انرژی و ارزشیابی طرح‌ها با پیشنهاد مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی و تایید وزیر وقت نفت به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران از سال ١٣۸٦ تاکنون فعالیت نموده است.

سال ۸٦:
  • ١. جمع‌آوری آمار نیروی انسانی شاغل در طرح‌های پیمانکاری صنعت‌نفت و گزارش آن به اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت.
  • ۲. جمع‌آوری و شناسایی مهارت‌های موردنیاز کار و گزارش آن به اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت به‌منظور ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت.
  • ٣. شرکت و همکاری در اولین همایش کارآفرینی در صنعت‌نفت در محل دوازدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی به‌منظور گسترش مفهوم کار آفرینی در صنعت‌نفت
  • ۴. شرکت در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری در جزیره کیش جهت ارائه فرصت‌های موجود برای سرمایه گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های سرمایه ای شرکت ملی نفت ایران.
  • ۵. شرکت در یازدهمین کنگره بین المللی کارآفرینان مسلمان در ابوظبی با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت ایران و آشنایی با فعالیت‌های کارآفرینان در کشورهای اسلامی.
  • ٦. برگزاری همایش کارآفرینی در سطح شرکت ملی نفت ایران در مجتمع ورزشی و آموزشی شماره یک صنعت‌نفت تهران با حضور مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت کار و امور اجتماعی، معاون محترم توسعه منابع‌انسانی و پژوهش وزارت نفت، مدیر کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت و نمایندگان تام‌الاختیار شرکت‌ها/سازمان‌ها و مدیریت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران.
سال ۸٧:
  • ١. جمع‌آوری آمار نیروی انسانی شاغل در طرح‌های پیمانکاری صنعت‌نفت.
  • ۲. جمع‌آوری و شناسایی مهارت‌های موردنیاز کار.
  • ٣. شرکت در دومین همایش کارآفرینی در صنعت‌نفت در محل سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی به‌منظور تعامل بیشتر و طرح دغدغه‌ها و مشکلات سرمایه گذاران.
سال ۸۸:
  • ١. جمع‌آوری آمار نیروی انسانی شاغل در طرح‌های پیمانکاری صنعت‌نفت.
  • ۲. شرکت و همکاری در برگزاری دوره آموزشی مربی کارآفرینی با هدف تربیت مربی کارآفرینی در سطح صنعت‌نفت با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران.
  • ٣. شرکت و همکاری در برگزاری دوره آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب‌و‌کار با همکاری موسسه مدیران فردا.
  • ۴. همکاری در تدوین سند راهبردی توسعه کارآفرینی وزارت نفت به‌منظور ایجاد چارچوب فعالیت‌های کارآفرینی در صنعت‌نفت در سالهای ١٣۸٧ الی ١٣٩٧.(این سند چشم‌انداز، ماموریت، اهداف کلان، راهبردها و برنامه‌های اجرایی و همچنین ساختار مدیریت کلان توسعه کارآفرینی را در صنعت‌نفت دربر می‌گیرد.)
سال ۸٩ :
  • ١. جمع‌آوری آمار نیروی انسانی شاغل در طرح‌های پیمانکاری صنعت‌نفت
  • ۲. ایجاد پورتال اینترنی کارآفرینی در شرکت ملی نفت ایران در سایت شرکت ملی نفت ایران.
  • ٣. شناسایی و معرفی کارآفرینان برتر به اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت.
  • ۴. اطلاع رسانی از طریق مکاتبه و همچنین درج در پورتال اینترنتی کارآفرینی در خصوص هشتمین همایش و جشنواره ملی نظام پیشنهادات.
  • ۵. معرفی شرکت‌های تولید کننده داخلی به شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران به‌منظور حمایت از کارآفرینان و تولید کنندگان داخلی.
سال ٩٠:
  • ١. معرفی شرکتهای تولید کننده داخلی به شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران.
  • ۲. همکاری با اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت و پیگیری کارهای ارجاعی از طرف این اداره کل.
سال ٩١:
  • ١. معرفی شرکت‌های تولید کننده داخلی به شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران.
  • ۲. ایجاد پورتال اینترنتی کارآفرینی شرکت ملی نفت ایران در سایت مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی.
  • ٣. اطلاع رسانی در خصوص همایش‌های مرتبط با کارآفرینی به شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران
  • ۴. همکاری با اداره کل تحول اداری و کارآفرینی وزارت نفت و پیگیری کارهای ارجاعی از طرف این اداره کل.

منوی اصلی: